اهداف: همهگیری ویروس کووید-۱۹ و اجرای قرنطینه میتواند اثرات مختلفی بر جنبههای روانی و اختلالات اسکلتی- عضلانی دانشجویان بگذارد. هدف از این مطالعه، بررسی تأثیر ویروس کووید-۱۹ بر اختلالات اسکلتی- عضلانی و سلامت روان دانشجویان دانشگاه میبد میباشد.
روش کار: برای این منظور، نمونهای تصادفی شامل ۳۵۰ نفر از دانشجویان دانشگاه میبد در سال ۱۴۰۰ انتخاب گردید. اطلاعات بر اساس سه پرسشنامهی اختلالات اسکلتی- عضلانی Nordic، پرسشنامهی سلامت عمومی و مقیاس اضطراب کرونا ویروس جمعآوری شد. جهت تجزیه و تحلیل دادهها از رگرسیون لجستیک و آزمون Chi-square استفاده گردید.
یافتهها: نتایج نشان داد که اضطراب ناشی از شیوع ویروس کووید-۱۹، روی سلامت روان دانشجویان تأثیر معنیدار دارد. همچنین پاندمی کووید-۱۹ موجب بروز اختلالات اسکلتی- عضلانی در اکثر اندامهای بدن دانشجویان گردیده است. مقطع تحصیلی، ورزش، نرمشهای روزانه و تعداد مبتلایان به ویروس از جمله متغیرهایی هستند که در این شرایط روی اختلالات اندامهای بدن و سلامت روان دانشجویان تأثیر معنیدار دارند.
نتیجهگیری: با توجه به اهمیت سلامت جسمی و روحی دانشجویان، لازم است در رابطه با کلاسهای درسی دانشجویان برنامهریزی صحیحی صورت گیرد. همچنین با شیوع ویروس و لزوم رعایت محدودیتها، برنامهریزی برای ورزش و حرکتهای کششی ساده میتواند روی کاهش اختلالات و افزایش نشاط دانشجویان تأثیرگذار باشد.