پیام خود را بنویسید

جستجو در مقالات منتشر شده


1 نتیجه برای مدل هفت لینکی. سمپاش پشتی موتوری

صدیقه کریمی آورگانی، علی ملکی، شاهین بشارتی، رضا ابراهیمی،
دوره 8، شماره 3 - ( 8-1399 )
چکیده

زمینه و هدف:حمل سمپاش ­های پشتی بخشی اجتناب­ ناپذیر طی عملیات کشاورزی است که باعث افزایش خطر آسیب به همراه ایجاد تغییرات نامطلوب در مکانیک راه رفتن می­شود. این مطالعه با هدف فرموله کردن تغییرات گشتاورهای ماهیچه­ای مفاصل زانو، ران و مچ پا برای بدن اپراتور سمپاش پشتی انجام شده است.
روش کار: در مطالعه حاضر یک مدل هفت لینکی اپراتور سمپاش طراحی شده و تغییرات گشتاور در مفاصل ران، زانو و مچ پا مورد بررسی قرار گرفته است. داده‌ها با استفاده از نرم ­افزار (Plot-digitizer)، به دست آمده و جهت برازش منحنی درجه سه بر داده ها از نرم افزار (Excel) استفاده شده است.
یافته ­ها: در مفصل ران با تغییر زاویه از صفر تا °۱۵، اندازه گشتاور کاهش می­یابد. در انتهای شناوری و افزایش تا °۳۰، گشتاور وارد شده به مفصل ران، زیاد می­شود. برای مفصل زانو در بخش شروع شناوری، زانو از °۵۵- شروع به باز شدن می­نماید. با نزدیک شدن به بخش انتهای شناوری، زانو تا زاویه °۵- باز گردیده و گشتاور وارده به مفصل زانو، به طور ملایم زیاد می­شود. با تغییر زاویه مچ پا از °۵/۷- تا °۵/۷، مقدار گشتاور وارد شده به مفصل مچ پا افزایش می­یابد. زاویه مفاصل نیز با گذشت زمان زیاد می­شود.
نتیجه­ گیری: با توجه به نتایج این مطالعه، میزان تغییرات گشتاور مفاصل ران‌، زانو و مچ پا نیروی وارد شده به بدن اپراتور سمپاش پشتی را تحت تأثیر قرار می دهد. با علم نسبت به تغییرات ممان مفاصل، راه حل ­های کاربردی برای کاهش میزان آسیب وارده به این مفاصل می­تواند ارائه شود.


صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله ارگونومی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Ergonomics

Designed & Developed by : Yektaweb