پیام خود را بنویسید

جستجو در مقالات منتشر شده


2 نتیجه برای محمدجانی کومله

شیوا محمدجانی کومله، محمد امین رشیدی، عظیم اکبری،
دوره 12، شماره 4 - ( فصلنامه تخصصی انجمن ارگونومی و مهندسی عوامل انسانی ایران- در دست انتشار 1403 )
چکیده

اهداف: کارمندان بخش اداری به‌دلیل سروکار داشتن طولانی‌مدت با رایانه اغلب در معرض ابتلا به اختلالات اسکلتی‌عضلانی قرار دارند. همچنین به‌دلیل سروکار داشتن روزانه با ارباب‌رجوع دارای بارِ کاری ذهنی بالا و استرس شغلی هستند. هدف از این مطالعه ارزیابی شیوع اختلالات اسکلتی‌عضلانی، بارِ کاری ذهنی، سلامت عمومی و استرس شغلی کارمندان اداری به جهت ارتقای شرایط کاری آنان است.
روش ‌‌‌کار: مطالعه از نوع مقطعی توصیفی‌تحلیلی است که در بین کارمندان اداری یک شرکت مهندسی در سال ۱۴۰۰ انجام شد و در نهایت ۱۱۹ نفر در مطالعه به روش سرشماری شرکت کردند. جهت گردآوری اطلاعات از پرسش‌نامه اطلاعات دموگرافیک و چک‌لیست‌های ROSA، کرنل، NASA-TLX، GHQ و استرس شغلی HSE-UK استفاده شد و تجزیه‌وتحلیل داده‌ها توسط نرم‌افزار SPSS، آمار توصیفی و آزمون‌های تی تست مستقل و آنالیز واریانس یک‌طرفه انجام گرفت.
یافته‌ها: براساس ارزیابی پوسچر با روش ROSA، میانگین نمره نهایی ROSA برابر با ۱/۰۳±۴/۳۳ به دست آمد. بررسی بارِ کاری ذهنی با شاخص NASA-TLX نشان داد که ۷۸% کارکنان دارای بارِ کاری ذهنی بالا هستند. طبق پرسش‌نامه GHQ، میانگین نمره نهایی سلامت عمومی نیز ۱۱/۷۳±۲۴/۴ است. همچنین، براساس پرسش‌نامه استرس شغلی HSE-UK، بیش از ۸۰% (۱۰۳ نفر) کارکنان دارای استرس شدید و ۱۲% (۱۵ نفر) در وضعیت استرس بحرانی بودند. ارتباط معناداری بین استرس شغلی با شاخص توده بدنی و سن مشاهده شد (۰/۰۵>P).
نتیجه‌گیری: اقدامات مداخله‌ای و کنترلی درجهت بهبود وضعیت اختلالات اسکلتی‌عضلانی، بارِ کاری، سلامت عمومی و استرس شغلی امری لازم به نظر می‌رسد.

علی سبحانی درگاه، محسن علی‌آبادی، دکتر رستم گلمحمدی، دکتر مریم فرهادیان، دکتر محمد بابامیری، شیوا محمدجانی کومله،
دوره 12، شماره 4 - ( فصلنامه تخصصی انجمن ارگونومی و مهندسی عوامل انسانی ایران- در دست انتشار 1403 )
چکیده

اهداف: هدف مطالعه‌ی حاضر بررسی تاثیر صدای زمینه‌ی تونال و گفتار بر روی پارامترهای نوروفیزیولوژیک و آزار صوتی درک شده توسط افراد با توجه به ویژگی‌های شخصیتی آنان می‌باشد.
روش کار: در این مطالعه‌ی تجربی 25 نفر از دانشجویان مرد در یک محیط آزمایشگاهی شبیه‌سازی شده در 4 سناریوی مواجهه با صدای تونال، گفتار و صدای باند پهن به عنوان سناریوی مرجع قرار گرفتند. میزان شاخص LF/HF و پاسخ الکتریکی پوست قبل و حین مواجهه با صدا ثبت شد. میزان آزار صوتی افراد در آخر هر جلسه آزمایش توسط پرسشنامه آزار صوتی طبق استاندارد ISO 15666 تعیین شد.

یافته‌ها: نتایج آنالیز واریانس با اندازه‌گیری مکرر نشان داد که اختلاف بین مقادیر شاخص‌های نوروفیزیولوژیک و آزار صوتی در سناریوهای مختلف مواجهه با صدا معنادار بوده است (05/0>P). تاثیر سطوح مختلف صدای تونال بر روی پاسخ الکتریکی پوست و آزار صوتی معنادار بوده است (05/0>P). همچنین تاثیر تراز صدای 65 دسی‌بل تونال و 55 دسی‌بل گفتار بر روی شاخص LF/HF معنادار گزارش شده است (05/0>P). همچنین اندازه اثر 919/1 در مواجهه با تراز صدای 65 دسی‌بل تونال نسبت به دیگر سناریوهای مواجهه با صدا برای متغیر آزار صوتی بیشترین مقدار را دارا بوده است.

نتیجه‌گیری: مواجهه با سطوح مختلف صدای تونال و گفتار منجر به اختلال در پارامترهای نوروفیزیولوژیک افراد شده و می‌تواند باعث آزار صوتی افراد با درنظر گرفتن برخی خصوصیات فردی و ویژگی‌های شخصیتی آنان شود


صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله ارگونومی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Ergonomics

Designed & Developed by : Yektaweb