پیام خود را بنویسید

جستجو در مقالات منتشر شده


1 نتیجه برای سپهوند

رضا سپهوند، معصومه مومنی مفرد،
دوره 8، شماره 4 - ( فصلنامه تخصصی انجمن ارگونومی و مهندسی عوامل انسانی ایران 1399 )
چکیده

زمینه و هدف: بهبود و توسعۀ ارائۀ خدمات به گردش آزادانۀ اطلاعات و دانش نیاز دارد؛ به‌همین‌دلیل، پرداختن به این عامل و بررسی نقش عوامل تعیینکنندۀ آن به خوش‌نامی سازمان در ارائۀ خدمات میتواند منجر شود. یکی از این عوامل عمده طردشدگی کارکنان در محیط است که به تنش شغلی فراوانی منجر می‌شود. بر‌این‌اساس، هدف این مطالعه بررسی اثرگذاری طردشدگی در محیط کار بر پنهانسازی دانش با‌توجه‌به نقش میانجی تنش شغلی است.
روش­ کار: این مطالعه ازنظر هدف کاربردی است و ازنظر نحوۀ جمعآوری دادهها، در حوزۀ مطالعات توصیفی از نوع پیمایشی قرار می‌گیرد. جامعۀ آماری پژوهش را تمام کارکنان بیمارستانهای دولتی استان لرستان تشکیل می‌دادند که با استفاده از روش نمونهگیری طبقهای‌تصادفی، ۱۲۴ نفر به‌عنوان نمونۀ پژوهش تعیین ‌شدند. در این مطالعه، دادههای موردنیاز با استفاده از پرسشنامۀ طردشدگی در محیط کار لیو و همکاران (۲۰۱۶) و پرسشنامۀ پنهانسازی دانش اوریلی و همکاران (۲۰۱۴) و پرسشنامۀ تنش شغلی پنگ (۲۰۱۳) و براساس طیف پنج‌گزینهای لیکرت جمعآوری شد. ناگفته نماند برای تحلیل دادههای جمعآوریشده، از روش مدل‌سازی معادلات ساختاری به‌کمک نرمافزار اسمارت‌پیالاس بهره برده می‌شود.
یافته‌ها: نتایج تحقیق حاضر نشان می‌دهد که طردشدگی در محیط کار به گسترش رفتارهای پنهانساز دانش میتواند منجر شود.
نتیجه گیری: باتوجه‌به نتایج این مطالعه، مدیران سازمانهای خدماتی با تدوین استراتژیهایی باید سعی کنند میزان پذیرش متقابل افراد در محیط کار را بهبود بخشند و از طردشدن افراد پیشگیری کنند تا رفتارهای پنهانسازی دانش کاهش یابد.


صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله ارگونومی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Ergonomics

Designed & Developed by : Yektaweb