پیام خود را بنویسید

جستجو در مقالات منتشر شده


3 نتیجه برای معماری

مژده شکری، غلامرضا شعبانی بهار، مجید سلیمانی،
دوره 8، شماره 2 - ( 4-1399 )
چکیده

هدف و زمینه: امروزه مدیریت عملکرد در راستای چابک سازی و بهبود  معماری سازمانی به کار گرفته می­شود. هدف پژوهش حاضر، تعیین اثر معماری سازمانی بر مدیریت عملکرد با نقش میانجی چابکی سازمانی ادارات تربیت بدنی دانشگاه های علوم پزشکی کشور بود.
روش کار: روش پژوهش، توصیفی-پیمایشی و به لحاظ هدف کاربردی است. آماری این پژوهش شامل کلیه مدیران ارشد  و کارکنان ادارات تربیت بدنی در دانشگاه­های علوم پزشکی کل کشور می باشند که به صورت تمام شمار تعداد 216 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها  پرسشنامه معماری سازمانی پرسشنامه  استاتدارد مدیریت عملکرد  بالدریج و پرسشنامه چابکی سازمانی شریفی بود. به منظور تجریه و تحلیل یافته های پژوهش از تحلیل مسیر و معادلات ساختاری و نرم‌افزار 20pls , SPSS  استفاده گردید.
یافته ها: نتایج پژوهش نشان داد که معماری سازمانی و ابعاد آن بر مدیریت عملکرد با نقش میانجی چابکی سازمانی ادارات تربیت بدنی در دانشگاه های علوم پزشکی کشور اثر معنی دار دارد. مقدار تاثیر متغیر میانجی با استفاده از VAF، 228/0 به دست آمد و با توجه به مقدار تاثیر مستقیم متغیر مستقل بر وابسته که برابر با 799/0 بود می توان عنوان نمود که مقدار تاثیر مستقیم بیشتر از تاثیر غیرمستقیم است.
نتیجه گیری: در مدیریت عملکرد نوین ، اهداف کارکنان و اهداف سازمان باید در یک راستا قرار گرفته و با ایجاد هماهنگی و ارائه راهنمایی­های لازم توسط سرپرستان، افراد هرچه بیشتر به سازمان احساس تعلق خاطر می ­نمایند و با ایجاد تغییرات سازمان را چابک سازند.


لاله نظری، آزاده شاه‌چراغی، ایرج اعتصام،
دوره 9، شماره 3 - ( 9-1400 )
چکیده

زمینه و هدف: رضایت شغلی و ارتقای کارایی کارکنان به دلیل ارتباط مستقیم با عوامل فردی و محیطی، از مهم‌ترین مباحث در بهینه‌سازی محیط صنعتی می‌باشد. از آنجایی که اهرم اصلی کاهش یا افزایش بهره‌وری، منابع انسانی است، یکی از مسایلی که مدیران پیشرو را در دهه‌های آینده درگیر خود خواهد ساخت، تلاش برای افزایش بهره‌وری کارکنان است. با توجه به واگذاری برخی از امور محیط‌های کار به بخش خصوصی و عدم نظارت بهداشتی کافی، در مواردی شاهد افزایش این نابسامانی در کشور نیز هستیم. محیط فیزیکی مصنوع، به صورت مستقیم و غیرمستقیم بر سلامت روانی اثر می‌گذارد  و بدین معناست که محیط فیزیکی مثل محل سکونت و محل کار از مهم‌ترین مکان‌ها برای زندگی انسان است و برخی از اثرات روان‌شناختی آن ناشناخته مانده است. هدف از این تحقیق تبیین مدل بهینه سازی رابطه کارگر و محیط صنعتی از طریق معیارهای معماری است. تحقیق حاضر یک تحقیق کاربردی از نوع اکتشافی است.
روش ­کار: در این تحقیق از طریق مصاحبه به جمع آوری نظرات پرداخته شد. سپس با استفاده از روش گراندد تئوری و کدگذاری باز، محوری و انتخابی مدل مورد نظر توسعه داده شد. در ادامه با استفاده از بارهای عاملی در تحلیل عاملی تاییدی به بررسی اعتبار گویه ها با نرم افزار LISREL پرداخته شد.
یافته‌ها: نشان داد شاخص‌هایی همچون ارگونومی محیطی و فیزیکی، کنتراست بصری فضا، روان‌شناسی محیط، تفکیک عملی فضا، توجه به عامل صدا و رنگ در این میان تأثیرگذار هستند. 
نتیجه گیری: آسایش روان‌شناختی جنبه اجتناب‌ناپذیری در مطالعات رضایت کاربر است. این یافته‌ها به طراحان، معماران، برنامه‌ریزان و مدیران تسهیلات کمک می‌کند تا اصول طراحی محیط کار را توسعه دهند.

پیام حیدری، اوین احمدیان، آرام محمدی، پخشان احمدیان، سید احسان سمائی،
دوره 13، شماره 1 - ( 3-1404 )
چکیده

مقدمه: امروزه آسایش بصری از مؤلفه‌های مهم و اساسی محیط‌های انسان‌ساخت به شمار می‌رود: در نتیجه ضروری است به همه فاکتورهای تأثیرگذار بر آن توجه ویژه‌ای کرد. این مطالعه به‌صورت مرور سیستماتیک انجام شد تا فاکتورهای مؤثر بر آسایش بصری را خلاصه کند.

روش کار: جستجوی الکترونیکی در پایگاه‌های اطلاعاتی ملی و بین‌المللی شامل Web of Science، Scopus، Google Scholar، Medline، PubMed، Wiley Online Library، BMJ Learning، Springer، ProQuest، SID، IranMedex انجام شد. مقالات بدون محدودیت زمانی با استفاده از کلمات کلیدی آسایش بصری، ویژگی‌های معماری، پیکربندی فضا، طراحی داخلی، فاکتورهای فیزیکی، روشنایی جستجو شدند.

یافته‌ها: از میان 135 مقاله، در نهایت، متن کامل 19 مقاله بررسی شد. پرسشنامه با 5/53 درصد و اندازه‌گیری دستگاهی با 4/21 درصد به ترتیب بیشترین ابزارهای به کار گرفته شده در مطالعات مورد بررسی بودند. هم چنین فاکتورهای فیزیکی با 4/51 درصد و فاکتورهای معماری، پیکربندی فضا و طراحی داخلی با 7/25 درصد به ترتیب دارای بیش‌ترین تأثیر بر آسایش بصری در مطالعه مورد بررسی بودند.

نتیجه‌گیری: بهبود آسایش بصری از طریق فاکتورهای تأثیرگذار از جمله فاکتورهای فیزیکی و همچنین فاکتورهای معماری، پیکربندی فضا و طراحی داخلی می تواند باعث کاهش خطا، بهبود عملکرد افراد، کاهش آسیب‌های ناشی از سقوط و افزایش کیفیت زندگی گردد.



صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله ارگونومی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Ergonomics

Designed & Developed by : Yektaweb