پیام خود را بنویسید

جستجو در مقالات منتشر شده


4 نتیجه برای صمدی

حسین صمدی میارکلائی، حمزه صمدی میارکلائی،
دوره 4، شماره 2 - ( فصلنامه تخصصی انجمن ارگونومی و مهندسی عوامل انسانی ایران 1395 )
چکیده

مقدمه: استرس شغلی به صورت عدم هماهنگی بین نیازهای شغلی و توانایی‌ها، قابلیت‌ها و خواسته‌های فرد تعریف می‌شود و دارای عوارض و پیامدهای مختلف جسمی، روانی و رفتاری است. با این نگاه، هدف از این مطالعه نیز بررسی اثرات استرس شغلی کارکنان بر بروز رفتار شهروندی سازمانی در میان کارکنان موسسه مالی اعتبار ثامن شعب استان مازندران بود.

روش‌ کار: در این مطالعه توصیفی به روش همبستگی، 147 نفر از کارکنان موسسه مالی اعتبار ثامن شعب استان مازندران به روش سرشماری انتخاب شدند. داده‌ها با استفاده از پرسشنامه‌های استاندارد استرس شغلی و رفتار شهروندی سازمانی جمع-آوری و با استفاده از نرم افزار SPSS و LISREL و روش‌های آماری توصیفی، ضریب همبستگی پیرسون و مدل معادلات ساختاری تجزیه و تحلیل شدند.

یافته‌ها: در این مطالعه نتایج نشان داد که میان رفتار شهروندی سازمانی و استرس شغلی رابطه‌ای معکوس و معنی داری (0.001 = P و 590/0-R = )، وجود داشت. نتایج حاصل از مدل معادلات ساختاری و تحلیل مسیر نیز نشان داد که استرس شغلی و بیشتر متغیرهای آن پیش بینی کننده خوبی برای رفتار شهروندی سازمانی بوده‌اند.

نتیجه گیری: تحقیقات اخیر نشان داده است که استرس شغلی در محل کار ممکن است مشکلات مرتبط با عملکرد کارکنان را افزایش دهد. نتایج نشان داد که میان رفتار شهروندی سازمانی و استرس شغلی ارتباط وجود دارد و توجه به سطح استرس به عنوان یک عامل پیش‌بینی کننده رفتار شهروندی در کارکنان ضروری می‌باشد.


حمیدرضا صمدی، رضا کلانتری، فاطمه مصطفوی، احمد زنجیرانی فراهانی، احسان بخشی،
دوره 4، شماره 4 - ( فصلنامه تخصصی انجمن ارگونومی و مهندسی عوامل انسانی ایران 1395 )
چکیده

مقدمه: خستگی مرتبط با کار یکی از عوامل ایجاد نگرانی حتی در بسیاری از کشورهای صنعتی است. یکی از مهمترین شرایط تاثیرگذار بر وضعیت جسمی و روحی کارکنان، میزان توانایی فرد در بازیابی از خستگی و استرس بعد از اتمام کار میباشد. عوامل مختلفی مانند بار کاری میتوانند باعث ایجاد خستگی شوند. هدف این مطالعه کاربرد مقیاس نیاز به بازیابی برای بررسی بار کاری کارگران معدن و رابطه آن با متغیرهای زمینهای میباشد.

روشکار: 80 نفر از کارگران یک معدن بصورت مقطعی مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه مشخصات دموگرافیک و مقیاس نیاز به بازیابی بودند. این مقیاس با یازده سؤال دو جوابی میزان بار کاری کارگران را مورد بررسی قرار داد. میانگین، انحراف معیار و آزمونهای آنالیز واریانس یک طرفه و ضریب همبستگی پیرسون به منظور آنالیز آماری دادهها مورد استفاده قرار گرفتند.

یافتهها: میانگین میزان نیاز به بازیابی کارگران (93/23) 22/55 به دست آمد که نشان دهنده بار کاری نسبتاً بالای آنهاست. 7/58% افراد مورد مطالعه دارای بار کاری بالا بودند. از بین متغییر های دموگرافیک، تنها وزن افراد با امتیاز مقیاس نیاز به بازیابی رابطه معنی دار داشت (P-value برابر با 043/0).

نتیجه گیری: با توجه به نیاز به بازیابی نسبتاً زیاد در کارگران مورد مطالعه، راهکارهایی جهت کاهش میزان بار کاری از جمله استفاده از چرخههای کار استراحت، انجام دادن کارهای سنگین بصورت گروهی و ایجاد شرایط لازم برای بازیابی مناسب و کافی بعد از کار میتواند باعث افزایش سطح سلامتی کارگران شود.


حسین صمدی میارکلائی، حمزه صمدی میارکلائی،
دوره 8، شماره 3 - ( فصلنامه تخصصی انجمن ارگونومی و مهندسی عوامل انسانی ایران 1399 )
چکیده

زمینه و هدف: امروزه سازمان ­های بخش بهداشت ­و درمان به‌عنوان یکی از رکن‌های بسیار مهم در بحث سلامت جامعه شناخته می­شوند. از طرفی توسعه روانی منابع انسانی ماهر، دانش‌محور، شایسته، پرانگیزه و توانمند به ­عنوان مهم­ترین مزیت رقابتی این سازمان ­ها محسوب می­گردد. باتوجه به اهمیت موضوع منابع­ انسانی، پژوهش حاضر درصدد بررسی ادراک روان­شناختی کارکنان از عدالت­ سازمانی و اثرات آن بر گشت­ زنی ­اینترنتی در شبکه بهداشت ­و درمان شهرستان بابلسر است.
روش کار: مطالعه حاضر از نظر هدف کاربردی و از لحاظ روش، پژوهشی تحلیلی و همبستگی است. باتوجه شیوه نمونه‌گیری تصادفی ساده و بر اساس فرمول نمونه‌گیری کوکران، تعداد ۱۶۵ از کارکنان شبکه بهداشت ­و درمان شهرستان بابلسر در سال ۱۳۹۷ مورد مطالعه قرار گرفتند. برای جمعآوری اطلاعات از دو پرسشنامه استاندارد عدالت­ سازمانی و گشت­ زنی ­اینترنتی استفاده شد. هم­چنین در تجزیه‌وتحلیل داده‌ها از همبستگی پیرسون و مدل­ معادلات­ ساختاری با کمک نرم ­افزارهای SPSS و LISREL انجام شد.
یافته­ ها: یافته‌­های پژوهش نشان داد که بین عدالت­ سازمانی و گشت ­زنی ­اینترنتی رابطه منفی معنی­ داری وجود دارد(۰/۰۰۱< Pو ۰/۲۹۹- =r). هم­چنین نتایج آزمون معادلات ساختاری نشان داد که متغیر عدالت­ سازمانی، ۴۷ درصد از واریانس متغیرگشت­ زنی­ اینترنتی را تبیین می‌نماید.مقادیر شاخص ­های نکوئی برازش مدل تحقیق هم حاکی برازش مطلوب مدل بودند (۰/۰۵۴=RMSEA، ۰/۹۸=NFI، ۰/۹۸=GFI و ۱/۴۴= χ۲/df).
نتیجه گیری: براساس یافته ­های پژوهش می­توان دریافت که گشت ­زنی ­اینترنتی به­ شدت از عدالت ­سازمانی و مؤلفه‌های آن متأثر و کارکنان نسبت به این موضوع در خود آسیب‌پذیرند. بنابراین به مدیران پیشنهاد می­شود تا رویه ­های سازمانی و روش ­های برقراری عدالت را در سازمان توسعه دهند، تا درنهایت بتوانند از ظرفیت ­های منابع انسانی خود بهترین استفاده را داشته باشند.

اعظم ملکی قهفرخی، ایمان دیانت، محمد اصغری جعفرآبادی، محمد پرنیان پور، محمودرضا آذغانی، مریم خسروی فر، سینا صمدی،
دوره 10، شماره 1 - ( فصل‌نامه تخصصی انجمن ارگونومی و مهندسی عوامل انسانی ایران 1401 )
چکیده

اهداف: پرسش‌نامه‌ی راحتی ابزار دستی، مقیاسی برای ارزیابی طراحی ابزار دستی در جهت بهبود می‌باشد. هدف از این مطالعه، بررسی ویژگی‌های روان‌سنجی نسخه‌ی فارسی این پرسش‌نامه بود.
روش ‌‌‌کار: در این مطالعه‌‌ی مقطعی، ۱۶۳ دانشجو شرکت کردند. در ابتدا پرسش‌نامه‌ی ۱۷ سؤالی راحتی ابزار دستی انتخاب و از طریق روش Forward-backward به فارسی ترجمه شد. روایی محتوایی آن توسط یک تیم ده نفری از خبرگان مورد بررسی قرار گرفت. تحلیل عاملی اکتشافی جهت بررسی روایی ساختاری استفاده شد. جهت ارزیابی ثبات درونی و تکرارپذیری آزمون- بازآزمون از آلفای کرونباخ و ضریب همبستگی درون طبقه‌‌ای استفاده گردید. اثر سقف و کف جهت بررسی استفاده‌ی آسان از ابزار تخمین زده شدند.
یافته‌ها: نسخه‌ی فارسی راحتی ابزار دستی، روایی محتوایی خوبی را نشان داد. شاخص روایی محتوایی از ۰/۸۰ تا ۱/۰۰ و نسبت روایی محتوایی از ۰/۶۲ تا ۱/۰۰ بود. تحلیل عاملی منتج به استخراج دو عامل از بین داده‌ها گردید. اولین عامل عمدتاً مربوط به عملکرد و تعامل فیزیکی و دومین عامل مربوط به اثرات منفی بر بدن بود. آلفای کرونباخ برابر ۰/۷۴ و تکرارپذیری آزمون- بازآزمون برابر ۰/۷۴ به دست آمده که هر دو رضایت‌بخش بودند. مقادیر اثرات کف یا سقف مشاهده نشد.
نتیجه‌گیری: نسخه‌ی فارسی پرسش‌نامه‌ی راحتی ابزار دستی، مقیاسی مفید و قابل قبول برای ارزیابی راحتی ابزار دستی می‌باشد.


صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله ارگونومی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Ergonomics

Designed & Developed by : Yektaweb