آدرس ایمیل خود را وارد نمایید
ثبت
مقدمه: ابزار کار نامناسب و غیر استاندارد، نور ناکافی و عدم استراحت کافی قالیبافان منجر به افزایش شیوع اختلالات اسکلتی عضلانی در آنها میگردد که بایستی با نظارت بیشتر بر کارگاههای قالیبافی آن را کاهش داد.
مواد و روش ها: این مطالعه از نوع توصیفی، تحلیلی به روش مقطعی میباشد که در کارگاههای قالیبافی روستایی شهرستان تکاب انجام شد. 86 کارگاه قالیبافی به روش نمونهگیری خوشهای انتخاب شدند؛ که 222 نفر شاغل در این کارگاهها مشغول بکار بودند. شدت روشنایی عمومی و موضعی در کارگاههای قالیبافی با دستگاه نورسنج مدل LX-13 اندازهگیری و اختلالات اسکلتی عضلانی شاغلین نیز با پرسشنامه نوردیک بررسی شد.
یافتهها: نتایج نشان میدهد که اختلال ناحیه پشت بیشترین شیوع (3/61%) و اختلال ناحیه آرنج کمترین شیوع (2/7%) را در بین کارگران قالیباف داشتند. شدت روشنایی عمومی (4/82%) و شدت روشنایی موضعی اکثر کارگاهها (9/91%)، کمتر از حد توصیهشده بود.
نتیجهگیری: درگیری بیشتر اندامهای فوقانی در کار قالیبافی منجر به افزایش اختلال در این اندامها میگردد. نتایج نشان داد که اکثر شاغلین در کارگاههایی با روشنایی غیر استاندارد اشتغال داشتند. مؤثرترین متغیر در ایجاد اختلال ناحیه گردن و پشت سابقه کار افراد و شدت روشنایی عمومی محیط کار، در اختلال ناحیه مچ دست و اختلال ناحیه شانه سابقه کار افراد بود.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |